Skip to content Skip to footer

A tutti málnás brownie recept

Nagyon kevés ismerősöm van, aki nem kérdezte meg, miután megkóstolta ezt a sütit, hogy mit tud ez a brownie recept, hogy ennyire finom. Csokival vagy kakaóval készül? Hú, de jó, hogy ilyen ragacsos, ahogy egy igazi brownienak ragadnia kell! Jaj, a málna de jól feldobja!

A gyerekeim is sűrűn elkészítik, ezt viszik barátaiknak szülinapi ajándékként, családtagoknak egy kedves szívességért cserébe köszönőajándékként, iskolai eseményekre, amikor saját készítésű sütit kell vinni. Mindig, mindenhol imádják. Próbáld ki Te is, biztos, hogy Neked is sikered lesz vele!

Brownie recept

Hozzávalók egy 20×20 cm-es tepsihez (1 csésze 250 ml)

  • 20 dkg vaj
  • 1 1/4 csésze nádcukor
  • 1 csésze cukrozatlan kakaópor
  • 1 tk. vaníliakivont
  • 3 ek. hidegvíz
  • 1/4 tk só
  • 1/2 csésze finomliszt
  • tetejére mélyhűtött vagy friss málna

Elkészítés

  1. A sütőt melegítsd elő 160 fokra. A tepsit béleld ki sütőpapírral
  2. Egy lábosban közepes lángon olvaszd meg a vajat és folyamatos kevergetés közben addig forrald, amíg már nem habzik.
  3. Húzd le a tűzről, fokozatosan add hozzá a cukrot, kakaót, vizet, sót, vaníliakivonatot és habverővel keverd simára.
  4. 5 percig hűtsd, majd egyesével keverd hozzá a tojásokat. Addig keverd határozott mozdulatokkal, amíg ki nem fényesedik.
  5. Ekkor jöhet bele kisebb adagokban a liszt.
  6. Öntsd a tésztát a tepsibe szórd meg a tetejét a málnával és 25 perc alatt süsd meg. Ekkor még picit ragacsos lesz, de ne süsd túl, mert kiszárad.
  7. Rácson hagyd kihűlni.

———-

Kövess minket Facebookon és Instagramon!

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy elsőként értesülj legfrisebb tartalmainkról!



HozzászólásokHozzászólások bezárása

Szólj hozzá

project_fifty

Tudsz élni!

Iratkozz fel hírlevelünkre!