Skip to content Skip to footer

Amiért érdemes élni 3. – A pozitív visszajelzések felemelő ereje

Felfigyeltem rá, hogy az elmúlt hónapokban mennyire sok pozitív visszajelzést kaptam a környezetemből. A családomtól, barátaimtól, kollegáimtól és más helyekről is, ahol rendszeresebben megfordulok.

Elgondolkodtam rajta, hogy vajon ez korábban is így volt-e csak nem vettem észre és nem tároltam el megfelelően magamban? Lehetséges. Tudom, sokszor amikor jött egy elismerés vagy pozitív visszacsatolás, amellett, hogy örömmel töltött el, nem tudtam azonosulni azokkal az értékekkel, amikkel felruházott engem a másik fél.
Erre is most figyeltem fel, és rájöttem, hogy meg kell tanulni azt is, mit kezdek a bezsebelt elismerésekkel. El kell hinnem, hogy ez valóban nekem és rólam szól, meg kell tanulni büszkének lenni saját magamra és az általam elért kisebb és nagyobb eredményekre vagy sikerekre.

Azt is megfigyeltem, hogy egész jó úton vagyok, jól esnek a pozitív visszajelzések, feltöltenek, mosolygóssá tesznek és akár egy teljes napra meghatározhatják a hangulatomat, az  emberekhez, feladatokhoz és úgy általában az élethez való hozzáállásomat. Már simán elhiszem, hogy az én vagyok, akinek a vele szemben álló beszélgetőpartnere elismerő szavakat mond és hogy meg is érdemlem ezt. Csodás felfelé ívelő spirálba lehet így kerülni.

Mindenkit csak bíztatni tudok, hogy adjon pozitív visszajelzést a környezetében lévőknek, nem is gondoljuk sokszor, hogy mennyire sokat jelent ez a másiknak.

———-

Kövess minket Facebookon és Instagramon!

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy elsőként értesülj legfrisebb tartalmainkról!HozzászólásokHozzászólások bezárása

Szólj hozzá

project_fifty

Tudsz élni!

Iratkozz fel hírlevelünkre!