Skip to content Skip to footer

Céklás humusz

Nem is gondolnád, hogy a cékla egyben, alufóliában megsütve milyen különlegesen finom és édes lesz, össze sem hasonlítható a vízben főtt változattal. Ebben a céklás humuszban is sütve használjuk fel, nagyon jól feldobja a hagyományos, “sima” változatot és általában azoknak is ízlik, akik a humuszra amúgy húzzák a szájukat.
Előételnek mártogatósként, de akár sült hús mellé köretnek is tökéletes!

Hozzávalók 4 személyre

  • 3 közepes cékla megsütve, felkockázva
  • 1 csésze csicseriborsó (konzerv vagy előre megfőzve)
  • 1 evőkanál tahini (szezámpaszta)
  • 3-4 ek. friss citromlé
  • 2+2 ek. extra szűz olívaolaj
  • só, frissen őrölt bors
  • fehér és/vagy fekete szezámmag
  • friss zöldfűszer (pl. petrezselyem, koriander)

Elkészítés

  1. A céklákat alaposan öblítsd le, egyenként tedd alufóliába, becsomagolás előtt locsold meg kevés olívaolajjal és kb. 1 óra alatt 200 fokos sütőben süsd puhára. Ha megsültek a céklák, még langyosan hámozd meg.
  2. Egy késes robotgépben (vagy botmixerrel/turmixgépben) pürésítsd a hozzávalókat.
  3. Tálalás előtt szórd meg szezámmaggal és a felaprított zöldfűszerrel.

Fotó: Pyszny László

———-

Kövess minket Facebookon és Instagramon!

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy elsőként értesülj legfrisebb tartalmainkról!



HozzászólásokHozzászólások bezárása

Szólj hozzá

project_fifty

Tudsz élni!

Iratkozz fel hírlevelünkre!