Ha egy húsmentes vacsorára vágysz, ne is keress tovább. Ez a töltött padlizsán észak-afrikai ízeket idéz meg a kuszkusz töltelékkel és a fűszerezésével és nagyon egyszerű elkészíteni. A gránátalmát kissé macerás megpucolni, de nem érdemes kihagynod!
Hozzávalók 4 személyre
- 2 nagyobb padlizsán
- 1 fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 csésze kuszkusz (szárazon mérve) a csomagolás szerint elkészítve
- 1 marék mandula
- 8-10 szem aszalt sárgabarack
- fél gránátalma
- 3 dl görög joghurt
- friss mentalevél
- ½ tk. őrölt rómaikömény
- só, bors
Elkészítés
- A sütőt melegítsd elő 180 fokra. A padlizsánokat mosd meg, szárítsd meg és vágd félbe, a szárukat hagyd rajta. Kb. 1 cm peremet hagyva, vájd ki a padlizsánok húsát, tedd félre. A kivájt padlizsánokat sózd, borsozd, kend be egyenletesen olivaolajjal és 20-25 perc alatt süsd puhára.
- Amíg a padlizsán sül, egy teflonban 3 evőkanál olivaolajon párold meg a felaprított hagymát, fokhagymát. Amikor már üveges a hagyma, add hozzá az apróra felvágott padlizsánhúst és a római köményt, párold készre. A kuszkuszt készítsd el a csomagoláson lévő utasítás szerint.
- A töltelékhez egy tálban keverd össze a kuszkuszt, hagymás padlizsánt, felaprított aszalt sárgabarackot és a durvára tört mandulát. Ha szükséges ízsesítsd sóval, borssal.
- A megsült padlizsánokat töltsd meg a kuszkuszos töltelékkel és told vissza a sütőbe pár percre, hogy átforrósodjon.
- Tálald a görög joghurrtal, mentával és gránátalmával.

Fotó: Pyszny László
———-
Kövess minket Facebookon és Instagramon!
Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy elsőként értesülj legfrisebb tartalmainkról!