Skip to content Skip to footer

Mandulás kuszkuszos töltött padlizsán

Ha egy húsmentes vacsorára vágysz, ne is keress tovább. Ez a töltött padlizsán észak-afrikai ízeket idéz meg a kuszkusz töltelékkel és a fűszerezésével és nagyon egyszerű elkészíteni. A gránátalmát kissé macerás megpucolni, de nem érdemes kihagynod!

Hozzávalók 4 személyre

  • 2 nagyobb padlizsán
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 csésze kuszkusz (szárazon mérve) a csomagolás szerint elkészítve
  • 1 marék mandula
  • 8-10 szem aszalt sárgabarack
  • fél gránátalma
  • 3 dl görög joghurt
  • friss mentalevél
  • ½  tk. őrölt rómaikömény
  • só, bors

Elkészítés

  1. A sütőt melegítsd elő 180 fokra. A padlizsánokat mosd meg, szárítsd meg és vágd félbe, a szárukat hagyd rajta. Kb. 1 cm peremet hagyva, vájd ki a padlizsánok húsát, tedd félre. A kivájt padlizsánokat sózd, borsozd, kend be egyenletesen olivaolajjal és 20-25 perc alatt süsd puhára.
  2. Amíg a padlizsán sül, egy teflonban 3 evőkanál olivaolajon párold meg a felaprított hagymát, fokhagymát. Amikor már üveges a hagyma, add hozzá az apróra felvágott padlizsánhúst és a római köményt, párold készre. A kuszkuszt készítsd el a csomagoláson lévő utasítás szerint.
  3. A töltelékhez egy tálban keverd össze a kuszkuszt, hagymás padlizsánt, felaprított aszalt sárgabarackot és a durvára tört mandulát. Ha szükséges ízsesítsd sóval, borssal.
  4. A megsült padlizsánokat töltsd meg a kuszkuszos töltelékkel és told vissza a sütőbe pár percre, hogy átforrósodjon.
  5. Tálald a görög joghurrtal, mentával és gránátalmával.
töltött padlizsán

Fotó: Pyszny László

———-

Kövess minket Facebookon és Instagramon!

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy elsőként értesülj legfrisebb tartalmainkról!



HozzászólásokHozzászólások bezárása

Szólj hozzá

project_fifty

Tudsz élni!

Iratkozz fel hírlevelünkre!