Skip to content Skip to footer

Paradicsomos vöröslencseleves

Ahogy beköszönt a hűvösebb idő, elérkezik a krémlevesek ideje. Rengetegféle zöldségből készülhet, sőt, hüvelyesekkel is gazdagíthatjuk. Ez a paradicsomos vöröslencseleves extra gyorsan elkészül, mert a vöröslencse pikk-pakk megfő. Paradicsomkonzerv helyett akár sütőben grillezett paradicsommal is kipróbálhatod, még ízesebb lesz tőle a leves.

Hozzávalók 4 személyre

  • 20 deka vöröslencse
  • 2 közepes sárgarépa
  • 1 konzerv hámozott paradicsom
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 3 ek. extraszűz olivaolaj
  • 1 liter zöldségleves
  • 1 tk. őrölt rómaikömény
  • só, bors
  • pirított tökmag
  • 2-3 ek. görög joghurt
  • friss petrezselyem

Elkészítés

  1. Egy lábosban az olívaolajon párold puhára a felaprított vöröshagymát és a fokhagymát. Mikor megpuhult, add hozzá a római köményt, pirítsd 1-2 percig, amíg illatozni kezd, add hozzá a paradicsomkonzervet, a meghámozott, felkarikázott sárgarépát, a vöröslencsét és öntsd fel a zöldséglevessel.
  2. Forrald fel, majd közepes lángon 15-20 percig főzd, amíg a répa és a lencse is megpuhul.
  3. Botmixerrel pürésítsd, ha túl sűrű lenne, adj hozzá még zöldséglevest vagy vizet.

Tálald görög joghurttal, pirított tökmaggal és aprított, friss petrezselyemmel.

———-

Kövess minket Facebookon és Instagramon!

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy elsőként értesülj legfrisebb tartalmainkról!



HozzászólásokHozzászólások bezárása

Szólj hozzá

project_fifty

Tudsz élni!

Iratkozz fel hírlevelünkre!