Ahogy beköszönt a hűvösebb idő, elérkezik a krémlevesek ideje. Rengetegféle zöldségből készülhet, sőt, hüvelyesekkel is gazdagíthatjuk. Ez a paradicsomos vöröslencseleves extra gyorsan elkészül, mert a vöröslencse pikk-pakk megfő. Paradicsomkonzerv helyett akár sütőben grillezett paradicsommal is kipróbálhatod, még ízesebb lesz tőle a leves.
Hozzávalók 4 személyre
- 20 deka vöröslencse
- 2 közepes sárgarépa
- 1 konzerv hámozott paradicsom
- 1 fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 3 ek. extraszűz olivaolaj
- 1 liter zöldségleves
- 1 tk. őrölt rómaikömény
- só, bors
- pirított tökmag
- 2-3 ek. görög joghurt
- friss petrezselyem
Elkészítés
- Egy lábosban az olívaolajon párold puhára a felaprított vöröshagymát és a fokhagymát. Mikor megpuhult, add hozzá a római köményt, pirítsd 1-2 percig, amíg illatozni kezd, add hozzá a paradicsomkonzervet, a meghámozott, felkarikázott sárgarépát, a vöröslencsét és öntsd fel a zöldséglevessel.
- Forrald fel, majd közepes lángon 15-20 percig főzd, amíg a répa és a lencse is megpuhul.
- Botmixerrel pürésítsd, ha túl sűrű lenne, adj hozzá még zöldséglevest vagy vizet.
Tálald görög joghurttal, pirított tökmaggal és aprított, friss petrezselyemmel.

———-
Kövess minket Facebookon és Instagramon!
Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy elsőként értesülj legfrisebb tartalmainkról!