Ha szereted a thai konyhát, ez a szójás gyömbéres szűzérme csíkok recept biztos gyorsan a kedvencek közé kerül. Nagyon gyorsan elkészül, így hétköznapi vacsorának is betervezhető. Ha a szűzérme helyett marhahússal vagy csirkemellel készítenéd, úgy is tökéletes lesz!
Hozzávalók 4 személyre
- 1 db 50 deka körüli szűzérme
- 2 cm gyömbér reszelve
- 2 gerezd zúzott fokhagyma
- 1 evőkanál szójaszósz
- 1,5 teáskanál szezámolaj
- 4 evőkanál kókuszolaj
- 1 db piros kaliforniai paprika vékonyan felszeletelve
- 1 db sárgarépa vékonyan felszeletelve
- 2-3 szál újhagyma karikákra vágva
- 1 evőkanál szezámmag
- 1 marék sótlan mogyoró
- friss koriander
- 25 deka főtt jázmin rizs
- 1 lime
Elkészítés
- A szűzérmét vágd fel vékony csíkokra. Egy wokban hevíts fel 2 evőkanál kókuszolajat, tedd bele a húst és folyamatos kevergetés mellett süsd 3 percig, majd tedd félre egy tálra.
- Hevítsd fel a maradék kókuszolajat, tedd bele az újhagyma felét, a gyömbért és a fokhagymát és pirítsd meg, de ügyelj rá, hogy ne égjen le. Add hozzá a sárgarépát és a kaliforniai paprikát, 2-3 percig pirítsd, majd add hozzá a szűzérme csíkokat. Öntsd rá a szójaszószt és a szezámolajat, keverd el. Amikor jól átforrósodott, add hozzá a szezámmagot és a maradék újhagymát.
- Tálald a jázmin rizzsel és lime szeletekkel. A tetejét szórd meg apróra vágott mogyoróval.
Tipp
Ha szeretnél 15 perc alatt vacsorát varázsolni, a szűzérmét csíkozd fel előző este, tedd légmentesen záródó dobozba és önts rá napraforgó- vagy extraszűz olivaolajat. A jázmin rizst főzd meg, akár 2-3 napig biztonsággal eltartható a hűtőben.
Ha olyan előrelátó vagy, hogy pár nappal előre készülsz, akkor tedd a húscsíkokat mélyhűtőbe és reggel vedd ki, hogy mire hazaérsz, kiolvadjon.
Így az időigényesebb előkészületekkel már kész is vagy!
———-
Kövess minket Facebookon és Instagramon!
Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy elsőként értesülj legfrisebb tartalmainkról!